Хранителен режим без глутен...

Най-честата в световен мащаб неоносимост е към глутен. Това е сложен протеин, който се съдържа в почти всичко, дори там, където най-малко подозираш и очакваш. Той е вещество, което се съдържа предимно в определан група зърнени култури. Неговата роля е на слепващ агент, но всъщност не разполага с ценни хранителни свойства. При непоносмист към него, хората произвеждат имуноглобулин Е антитела срешу глутена, като развиват алергия, проявена с най-различни симптоми, които много често не се отчитат от лекарите и в повечето случаи са неглижирани и пренебрегнати при насочването и правилното диагностициране. Проявите на непоносимост могат да бъдат изразени чрез нищо притеснителен ситен обрив по кожата, до сериозни алергични пристъпи и животозастрашаващи анагилактични шокове.
Глутенът влияе на сърдечно-съдовата система, влияе на нивата на холестерола, обърква храносмилателните процеси, нарушава баланса в червата, играе огромна роля в чревната пропускливост.
В стествен вид, глутен се съдържа в някой зърнени култури-пшеница, спелта, ечемик, ръж, овес и други, както и в производните им брашна, грис, булгур, паста и т.н.
Понеже оснотново му свойство е да слепва и сгъстява, неговата употреба е разпространена широко в хранително-вкусовата индустрия. Глутен се открива в соевия сос, горчицата, кетчупа, в различни пакетирани и консервирани храни, в колбасите, сосовете, в почти всички пакетирани храни, в шоколадите. Неговото съдържание не е опоменато на опаковките, така че на продукти като бира, дресинги, мюслита, печени ядки, сирена, различни напитки, козметични продукти и медикаменти, не очаквайте да намерите информация за присъствието му.


Всеки познат и първоначално стъписан клиент, който идва при нас изненадан и уплашен защото е открита непоносимост към глутен е безкрайно объркан в избора си на храни. Интернет е богат на информация. Но идват всичи обезпокоени и в прикрита паника. разбира се, без значение на какъв етап възниква, алергията, предизвикана от консумацията на глутен, обикновено предизвиква възпалителна имунна реакция, която е свързана с увреждане на стените на тънките черва. Това от своя страна води до неправилно усвояване на постъпващата в организма храна, а оттам и до спад в имунната система, загуба на мускулно тегло, недостиг на важни хранителни вещества и обща умора. А всички тези симптоми за безкрайно неприятни, част от тях застрашават правилното развитие и функциониране на организма.

Важное спазването на конкретен хранителен план, който не позволява вноса на този протеин под никаква форма в организма. Трябва да се внимава дори и с приготвените у дома печива, защото маята и бакпулверът, например, също съдържат глутен.

Това, което ние можем да предлижим са изделия, които могат да бъдат част от специалното ви безглутеново меню. Шоколадите, бонбоните и някой печива са направени от 100% безглутенови суровини. По поръчка би могло да бъдат изработени и допълнителни специални печива, които да бъдат част от хранителния ви режим. Предлагаме и безглутенови торти за вашите прекрасни поводи.

Очаквайте повече информация за рецепти и начин на поръчка на специалните безглутенови печива.

Безплатна доставка при покупки на стойност 65 лв.

Поръчайте

торта за специалния Ви ден

Copyright 2019 © All rights reserved​

Made with ❤ with Veggiebox