Безплатна доставка на продукти на стойност 75 лв.

За нас
VEGGIEBOX HEALTHY FOOD LABORATORY

Какво ни мотивира, кое ни кара да растем.. Кое ни кара да мечтаем, кое да бъдем и кое ни дава сили всеки ден да продължаваме напред..Градим бизнес мечта, която създадохме с много любов и търпение, с много дълбока концепция и мисия за промяна. Просто е. Видяхме край нас проблем, който всеки ден расте и който се развива. Не можеше да останем безучастни. И така създадохме  VEGGIEBOX HEALTHY FOOD LABORATORY.  

Приятно четене 🙂

За нас храненето е основно ежедневно действие, кеото всеки от нас прави по 4-5 пъти на ден 365 дни в годината през целия си живот. Това е най-същественият навик, който човек възпитава от най-ранна детска възраст и който има значение за качеството му на живот през целия му жизнен цикъл. 

Прочети тук повече.

Информация за нашите продукти и услуги. Лабораториума ни е всъщност малка Работилница, легализирана от контролирана от Българската Агенция по Безопасност на Храните.

Виж по-долу с подробности.

Основна наша мисия е да променяме нагласи и навици. За нас е важна работата с всеки родител, които е решил да се постарае и да изгради в детето си устойчиви здравословни навици. 

Концепцията на продуктите ни е да бъдат възможно най-близки до клиента, да се изягват дълги вериги за доставка до клиента. Държим всичко, което предлагаме на клиентите си да бъде прясно и свежо, за да може да бъдат максимално питателни. От друга страна, даваме си сметка, че ограничението на достъп до продуктите ни единствено чрез поръчка онлайн или взимане на място от нашата Работилница, е неудобна за голяма част от потенциалните ни клиенти. Именно за това, имаме практиката да работим с доверени търговци, към които има определени изисквания и условия за съвместно сътрудничество. В случай, че имате желание да опитаме съвместна работа, пишете ни на info@veggiebox.bg

Концепцията и началото

Просто е. Решихме да създадем производство, което да бъде на една ръка разстояние от всеки, който е решил да бъде наш клиент и последовател. Та храната, според нас, е интимна. Тя е нещо лично, към нейния избор, към съставките и, към начина на приготвяне трябва да има лично отношение. Държим да познаваме клиентите си, да знаем техните особености, здравословни проблеми,с които се борят. Държим да познаваме техния проблем с храненето в семейната среда, нагласата им за промяна, мотивацията им, начина им на мислене като потребители. Държим нашите клиенти да имат желание за промяна, да имат осъзнат проблем и да са почувствали моралната нужда да не се поддават на съвременната масова индустрия, която произвежда бързи хранителни продукти, но с огромен въпросителен относно качеството, суровините, допълнителните добавки и т.н.

1 (37)

Днес

Бутиково дребносерийно производство на ръчно изработени специални шоколади, енергийни барове, сурови десерти и луксозни бонбониери.

 

Всичко това без добавени рафинирани продукти, захар, палмови масла, оцветители, консерванти и овкусители.

Производството ни е добре организирано в работен производствен график, които позволява производството на изделия в нужните количества и в най-близък срок до датата им на доставка до клиент. Не произвеждаме артикули, които заседяват и които крият риск от нереализация. Именно защото ценим и своя труд и труда на колегите ни, които доставят суровините ни, се стараем да не бъдем разточителни. Производствтото ни е максимално енергийно и ресурсо ефективно. Позволили сме си ценообразуване, при което клиента заплаща реалния труд и реалната цена на суровините и вложените ресурси. Цената не е обременена с процент загуби, брак на суровини  и готова продукция, маркетинг и други разходи. Избегнали сме и разходите, свързани с работна ръка. Всичко това постигаме, чрез упорит труд от наша страна и детайлно добре организирано производство. Всички дейности са свързани с качествен контрол на всяка стъпка, който осъществяваме лично. 

Работилницата ни е малка, с малък капацитет и производство с малки серии. Радваме се, че е така и такава е концепцията ни. Не защото не искаме да се развиваме, а смятаме, че само така можем да бъдем толкова близко до вас, клиентите ни, и само така можем да даваме отговор на вашите запитвания и особености.

 

Технология
на бутиковото производство

Суровините

Висококачествените суровини са ключови за крайния резултат. Доверяваме се на сертифицирани производители и доставчици на биологични продукти. Всички суровини пазаруваме според потребностите ни, като по този начин гарантираме не само тяхното най-добро качество, но и елиминираме риска от застоял продукт, както и за бракуван такъв. Така винаги се радваме на пресни суровини в разцвета на вкуса си, без риск от гранясване и микроорганизми, и така цената на продукцията не е отежнена с допълнителен коефициент за негодна суровина. Всичко съхраняваме при предписаните специфични условия за съхранение, които се следят чрез специална мониторингова система и цифрови датчици.

Технологията

Технологията е второто по важност нещо за успешна продукция. За всичко, което произвеждаме следваме собствени авторски рецепти. Техниките, които прилагаме са подчитенени на отношение и уважение към продукта и неговите качества, като правим всичко възможно да запазваме микронутриентите във всички. С изключение на Специалните печива, всичко друго не преминава температурната граница от 42 градуса. Разтопяваме и темперираме, смесваме, сушим. Нашите изделия имат къс срок на годност, в тях липсват консерванти и стабилизатори и са напълно натурални. Такива и ще бъдат, за да носят маскимална полза на всеки. Всички артикули са ръчно изработени, а контрола на качеството и на всяка стъпка е лична наша отговорност. Това се отнася за всеки етап от концепцията и тестовете на рецептата, през селекцията на суровини, производство и съпътстваща документация, маркетинг, дизайн на етикети, печат и опаковка. Всичко при нас зависи от нас и е в нашите ръце. 

Промяната и
децата

Наша основна мисия е промяна на статуквото в храненето на децата. Промяна в мисленето на родителите, в хранителнинте навици, семейно възпитание и кулинарна култура. Наша дел е да постигнем подобряване на разбирането у родителите, осъзнаване на глобалния проблем, причините за възникването, осъзнаване на поведенческия модел и промяната му, както и устойчива промяна в здравния статус на деца и подрастващи. 

Установено е, че децата са по-умни от своите родители. Тяхната интуиция и рецептурно усещане са все още силно развити в първите години от живота им. Лесно усвояват всичко, което виждат и до което се докоснат. Знаете, така е с мултимедиийните устройства, интернета, телевизията,  навиците, късаещи личната хигиена,  уменията за учене, способността за съсреодоточаване и себеконтрол. и разбира се храненето. Родителите, заедно с обществото, в огромна част подкрепят и моделират поведенческия модел на децата си във всеки аспект от тяхното развитие.

Работим съвместно с фондация „За храната“, като от самото начало на нейното създаване сме доброволци, организатори и спонсори на различни събития, свързани с демонстрации и информационни събитие я училища и детски градини. Желанието ни е да даваме все повече гласност на проблема с нездравословното хранене, което е отговорност на всички. 

Винаги сме готови за съвместни дейности и проекти с детски градини и училища. Винаги сме на среща да развием заедно идеи за събития, на които децата и техните родители не само да вземат участие, но и да дадат реален отзвук във времето. Ако имате идеи, пишете ни на info@veggiebox.bg .

Copyright 2019 © All rights reserved​

Made with ❤ with Veggiebox