Грижа за любимата кокосова купа

Грижите,правилната експлоатация и поддръжката на кокосовата купа са едни от важните неща, ако искате да я имате за по-дълго. Както знаете, тя е 100% натурален продукт, изцяло изработена от черупка на кокосов орех, ръчно изгладена, за да добие този красив и съвършен вид с много нежна и гладка повърхност.

Понеже наистина не е обмазана с никакви смоли и изкуствени масла,  като всяко най-естествено нещо, тези купи имат микропукнатини, микрошуплички и различни микродефекти, поради което се налага винаги да полагаме оптимални грижи, за да използваме нашата купа като купа за храна (която не тече).

МИЕНЕТО

Първото основно нещо е измиването на купата след всяко използване. Измивайте с хладка сапунена вода на ръка. В никакъв случай не я накисвайте, не я мийте с прекалено топла вода и не я слагайте в миялната.

ХРАНАТА

Второто основно нещо е вида храна, която допускате в контакт с купата. Тези купи са устойчиви на топло и горещо. Необходимо е единствено преди това плавно да темперирате купата. Използвайте хладка вода, когато ще слагате топли храни в нея и студена, за студените храни. В никакъв случай не слагайте изведнъж твърде студени или твърде топли храни в нея, в микропукнатините, за които споменах по-горе ще се създадат напрежения и има голяма вероятност да станат големи и видими, и в крайна сметка да се наложи предназначението на вашата купа да бъде сменено (на ефектна кашпа например).

С времето и с експлоатацията ще забележите, че горе долу след 5-6 използване цветът на купата ще избелее, блясъкът вече няма да е същият. Спокойно, не сте купили менте, напротив, нормално е. Пак подчертавам това, че кокосовата купа е напълно натурална и разбира се, повърхността и се дехидратира.

ПОДДРЪЖКАТА

Това, което трябва да направите е да използвате натурално студено пресовано кокосово масло, което ще възвърне блясъка и свежестта на купата ви. Можете да изпозлвате и масло от ленено семе, яко нямате под ръка кокосово.

Необходими са ви лъжичка масло и памук (или нежен плат), с който да обтриете купата. Веднага ще видите как купата ви се променя. Става лъскава, гладка и блестяща. Оставете да изсъхне хубаво и приберете на обичайното и място.

 

За нас

Здравей! Добре дошъл във VEGGIEBOX BLOG!

Казвам се Бени. Приятно ми е да се запознаем.

В блога ще откриеш изпитани рецепти от работилницата ни, полезни съвети за избор на съставки, интересна информация за различни продукти, както и идеи за здравословни навици. 

За нас това, което правим не е просто изпълнение на рецепта и клиенти, които си оставят парите всеки ден при нас. За нас работата ни е повече от която и да било сума, защото тя е удоволствие и начин на разбиране на прекрасна част от жизнеността ни. Храненето за нас е сила, енергия и любов, а качествения подбор на съставки е ключовия елемент за успешен вкусен и полезен продукт. 

Надяваме се след време да бъдете част от нашето семейство, а рецептите и съветите ни-  част от вашето. 

Пожелаваме ви полезно и ползвотворно четене. 

С обич: Бени.

Още публикации

Безплатна доставка при покупки на стойност 100 лв.

Нашите специални предложения

100% натурални. Био съставки. Без добавена захар, рафинирани продукти и палмово масло. Без оцветители, ароматизанти, консерватни и стабилизатори. Вкусни и здравословни.

Copyright 2019 © All rights reserved​

Made with ❤ with Veggiebox