За ЕФЕКТЪТ, който очакваме…

Всеки от нас взима решения и прави промени в името на промяна в даден аспект. Промените в начина на живот, в начина на хранене, на мислене, на отношение.. и всичко води след себе си резултат и.. ЕФЕКТ. Постигнат или не, винаги сме с очаквания.

 

Пиша ви защото всеки ден ми се случва, по поне 20 пъти да се боря с очаквания. От една страна с моите собствени, от друга страна с хорските. Собствените са някак очаквани и някак естествено продължение на предишни резултати, докато хорските са много интересни и по-непредвидими. Учудвам се как очакват глобални неща, глобални промени, но с минимални усилия и постоянство. Биха искали да променят света, но мрънкайки, пардон, споделяйки недоволството си от работно място, партньор, навици, здраве или просто от непознатите на улицата, с които са се разминали случайно.

Нашите очаквания са това, кова което би могло да даде воля на фантазията ни и да ни мотивира, но могат да бъдат да бъдат нашите окови, които ни ограничат и не не позволяват да достигнем ЕФЕКТЪТ, който очакваме.

 

Искам да се фокусирам върху общия въпрос на повечето хора, независимо от техния социален статус, начин на живот и хранене..- нивото на тяхното здраве и констатацията, че то е на изключително посредствено ниво. Защо така?!

Механизмът на недоволство е следният : живея някак, както дойде и е удобно за мен, после има последици от това, след това има факти, определящи конкретно състояние, след това налага се да взема мерки и на края резултатът (уоу) не е е това, което очаквам (а направих всичко по силите си, за да .. бъда здрав/ да се справя с… / да променя това..).

Истината е, че РЕЗУЛТАТЪТ е функция на обстоятелства и е пропорционален на усилия и постоянство.

Да си призная, този текст не пиша на един дъх, само защото имам собствена автоцензура и не бих искала да пиша 30 реда с негативен коментар над хората с големи очаквания, но с минимални волеви възможности. Тези 90% вече не четат този текст.

Приятели, не може да търсите ЕФЕКТЪТ, ако не сте готови да положите максимума от усилия да постигнете промяна. Ефектът понякога може и да не е очакваният, въпреки усилията ви. Но вие трябва да продължавате да търсите възможност да бъдете по-добри в това, което правите и да постигате търсения ефект. Поставяйте си реализуеми цели в началото, след това качвайте нивото на трудност и във времето се научете да борите по-големите трудности и да постигане по-близки до желаните от вас цели.

Известен процент от вас са наши последователи, защото търсят възможност за достъп до качествена и неиндустрилна храна. Вярват в това, че правейки този избор като потребители биха имали по-висок стандарт на живот.. Всъщност като пиша тези изречения изобщо не вярвам в това. Обаче факт е, че повечето от хората това очакват когато пазаруват от био магазини, от фермерски пазари и от малки бутикови производства. Всички смятат, че така правят по-добрият избор, а това задължително ще повлияе на здравето им им и ще ги направи олимпийци. Истината е, че нищо на света не е панацея и нищо на света не прави чудеса от днес за утре. Няма такова нещо, което да прави само по себе си вълшебство и да заличава ефектите от предишните ни решения.

Не мога да разбера хората, които очакват ЕФЕКТ, но без да полагат усилия. Много от хората говорят за усилията си с такава хипербола, че чак не е за вярване вярват ли си докато говорят. Примери много всеки ден, от това кой как се старае да отслабне с поредната диета, до това, как хранят децата си, ама видиш ли те пък са болни постоянно от някакъв вирус , та чак до очакванията на най-възрастните, които само и само да пият една шепа хапчета се блъскат с хранителни добавки с уверението, че с тях са си оправили зрението, сърцето или артрита.

Истината е, че ако не правим правилни избори не можем да разчитаме на добри резултати. Можем да очакваме резултати, но те ще се разминават с реално постижимите. Ако не променим начина си на живот, няма как да очакваме промяна. Ако нямаме пълноценно хранене и ако е него няма логика, то няма как да получим адекватен здравословен ефект. Ако нямаме ясна гледна точка и начин на мислене, спокойно отношение към информирания избор на продукти, няма как да очакваме резултати и ефекти, които да водят до качествени положителни изменения.

Решението за устойчив начин на живот е едно от най-важните и тежки решения, тъй като изисква много знание, постоянство, изисква съмишленици, изисква ресурси, много търпение и усилия във времето. Решението за здравословно хранене, като част от устойчивия начин на живот, се харакатеризира със същите общи условия. За това, ако сте решили да имате оптимално хранене, да се чувствате добре, да усещате, че правите най-доброто и това ви прави щастливи, еднократните действия, заучени от някъде не са правилния избор и практика. Няма как да постигнете нещо толкова мащабно ако не промените генерално своите навици и най-вече начин на мислене. Не хабете време, не харчете парите си, ако не сте сигурни, че ще имате волята, че имате мотивацията и че ще прегазите всички трудности на пътя в целта да живеете по-качествено. Щях да дам два примера в този контекст, но ще си ги спестя, защото съм сигурна, че всеки има примери със себе си.

Моля ви обаче да опитвате да бъдете по-добри в решенията си и по-последователни в действията си. Не правете компромиси и знайте, че началото е най-трудното. Когато преодоляваш себе си, когато се срещаш с мнението на хората, когато виждаш отражението на усилията си (които в този момент са все още малки). Не губи надежда и знай, че всяко нещо е имало и има начало.

Моля ви и за друго. Нещо, което със сигурност ще има, има и е имало икономически ефект върху нас. Моля ви да не бъдете потребители на наши продукти и стоки, ако не вярвате в собствената си промяна, ако не водите здравословен начин на хранене и тъпчете себе си децата си с всевъзможни неща, а идвате при нас имиджово, за да запишете в съзнанието си „едно добро дело“ към хранителния си режим. Не искаме хора, които не ценят суровините ни, усилията ни, технологията ни, които не знаят защо го правят.

Отворени сме към всички, които искат своето ново начало и търсят ръка, която да хване тяхната и да им даде някаква насока. Правим го с удоволствие и желание към всеки, бидейки честни, понякога чак обидно откровени. Пълноценното и разнообразно хранене не е мисия невъзможна, просто трябва да се вземе решение и да се търси съизмерим ефект. Уверявам ви от първо лице, че не е лесно, но усилията  си струват във времето. И за нас, и за децата ни, за техните навици и начин на живот.

ЕФЕКТЪТ, от общите ни усилия ще бъде по-голям от този на вашите очаквания.

 

Поздрави,

Бени.

 

За нас

Здравей! Добре дошъл във VEGGIEBOX BLOG!

Казвам се Бени. Приятно ми е да се запознаем.

В блога ще откриеш изпитани рецепти от работилницата ни, полезни съвети за избор на съставки, интересна информация за различни продукти, както и идеи за здравословни навици. 

За нас това, което правим не е просто изпълнение на рецепта и клиенти, които си оставят парите всеки ден при нас. За нас работата ни е повече от която и да било сума, защото тя е удоволствие и начин на разбиране на прекрасна част от жизнеността ни. Храненето за нас е сила, енергия и любов, а качествения подбор на съставки е ключовия елемент за успешен вкусен и полезен продукт. 

Надяваме се след време да бъдете част от нашето семейство, а рецептите и съветите ни-  част от вашето. 

Пожелаваме ви полезно и ползвотворно четене. 

С обич: Бени.

Още публикации

Безплатна доставка при покупки на стойност 100 лв.

Нашите специални предложения

100% натурални. Био съставки. Без добавена захар, рафинирани продукти и палмово масло. Без оцветители, ароматизанти, консерватни и стабилизатори. Вкусни и здравословни.

Copyright 2019 © All rights reserved​

Made with ❤ with Veggiebox