Смути купа със свежа спирулина, банани, хрупкави орехи и грозде

Здравейте на всички, които са в плен на зеленото.

Сигурно много от вас в началото, когато са започнали да прибавят зеленини в смутитата си, някак им се струва странен вкуса. Много от вас споделят как въпреки редовната консумация имат трудности в консумацията на смутита със спанак, коприва, кейл, пшеничен трева, кълнове или сушена спирулина. Признавам, една от вас съм и аз, особено комбинациите с кейл и спирулина на прах ги пропускам, при това въпреки множеството опити на комбинации и шансове да променя вкусовите си рецептори в името на полезното, желязото, хлорофила и всички многобройни ползи.

Не отдавна открих един уникален продукт, при това местно производство 😲. Изумителен продукт, на който само описанието му като чета и тръпна от любопитство и нетърпение да консумирам. И така поръчах, особено защото точно в този момент имам неотложна нужда от зеленини и от надежден източник на лесно усвоима форма на желязо и B12.

Нека ви разкажа с няколко думи за фермата за Свежа Спирулина. Високотехнологично производство на паста от свежа спирулина. Производственият цикъл е 2 пъти седмично, добиване и пасиране на свежа спирулина, поставяне в бурканче и опаковане в специална термокутия с охладител, за да бъде на следващия ден при клиента. Без консерванти, без добавки, абсолютно натурална и със срок на годност 14 дни на студено в хладилника.

Поръчах си и дойде, и как дойде само.. В перфектна опаковка, охладена и много добре пакетирана.

Нямах търпение да я опитам. Отворих напълненото до горе бурканче и първо заврях носле, за да се уверя наистина ли няма мирис. НЯМА.

Взех лъжичка и веднага с любопитство, с лека неувереност и предубеденост опитах със затворени очи. Твърдението, че няма вкус е напълно вярно, но според моита чувствителност на вкус усетих нещо много приятно, не мога да определя какво, но бе приято.

Веднага извадих замразени банани и познайте какво.. Направих следната комбинация, която гарантирам ви не само е вкусна и дори се хареса и на малката ми дъщеря (а знаете как са децата със зелените храни).

Необходими продукти:

2 замразени зрели банана

10 гр. Свежа Спирулина

Шепа грозде

1 с. л. студено пресовано кокосово масло

2 с. л. конопени семена

2-3 цели орехови ядки

 

Първо се слагат в блендер или чопър, който може да се справи, замразените банани. Като станат на крем се добавят останалите съставки. Между другото, гроздето (или другите плодове който, изберете) можете да замразите предварително.

Когато всичко се смеси, избирате готина купа. Нашата е кокосова. Гарнирайте с грозде и с хрупкави орехи, малко конипени семена и кокосови стърготини, и хапвайте с кеф 😊

 

Надявам се да се зачетете в сайта на тези готини хора. Страшно много информация има. Между другото можете да разчитате и на друго впечатляващо нещо-екипа. Много лесни за комуникация и консултация. Разполагат с добри специалисти и консултанти, които могат да ви насочат в избора ви. И спокойно, не са търговци.

 

Пожелавам и на вас зелени купи.

Поздрави,

Бени 💚

За нас

Здравей! Добре дошъл във VEGGIEBOX BLOG!

Казвам се Бени. Приятно ми е да се запознаем.

В блога ще откриеш изпитани рецепти от работилницата ни, полезни съвети за избор на съставки, интересна информация за различни продукти, както и идеи за здравословни навици. 

За нас това, което правим не е просто изпълнение на рецепта и клиенти, които си оставят парите всеки ден при нас. За нас работата ни е повече от която и да било сума, защото тя е удоволствие и начин на разбиране на прекрасна част от жизнеността ни. Храненето за нас е сила, енергия и любов, а качествения подбор на съставки е ключовия елемент за успешен вкусен и полезен продукт. 

Надяваме се след време да бъдете част от нашето семейство, а рецептите и съветите ни-  част от вашето. 

Пожелаваме ви полезно и ползвотворно четене. 

С обич: Бени.

Още публикации

Безплатна доставка при покупки на стойност 100 лв.

Нашите специални предложения

100% натурални. Био съставки. Без добавена захар, рафинирани продукти и палмово масло. Без оцветители, ароматизанти, консерватни и стабилизатори. Вкусни и здравословни.

Copyright 2019 © All rights reserved​

Made with ❤ with Veggiebox