Домашни ядкови бонбони със суперхрани

Енергийни, протеинови, сурови.. кои са любимите ви домашни здравословни бонбони? 😉

Тези са едни от любимите. Съчетават в себе си всички любими съставки. В същото време се приготвят със съставките, които обикновено са винаги под ръка. Ето и основната рецепта, както и идея как да ги превърнете в разноцветни малки топченца с няколко суперхрани.

Докато сме в началото на рецептата, нека обясня няколко неща. Вероятно вече знаете, че начата концепция е насочена към всичко изкуствено : консерванти, избелители, рафинирани продукти и оцветители. От друга страна, обичаме да ние цветно, особено в топлите сезони, когато всичко пъстро ни вдъхновява.

Лиофилизираните плодове и зеленчуци са невероятни по отношение на няколко неща и лично за нас те са откритието ни в годините. Те са събрали в себе си изключителните качества на плодовете си. Технологията на лиофилизацията запазва и конценрира техния химичен състав, мирко и макронутриенти. Изключително вкусни, изобилстват от енергия и са прекрасен естествен оцветител за шейкове, nicecream, бонбони, кремове, торти и всичко, което фантазията ви роди. На българския пазар има голямо разноообразие от продукти, като съветът ми е да спрете избора си на плодове с органичен произход и 100% плодов състав.

И хайде най-сетне към рецептата.

Необходими са ви:

1/2 мерителна купа орехи. Съветвам ви да използвате добре съхранени, без дъх на гранясало. Също така да са неначупени и по възможност максимално цели.

1/2 мерителна купа бадеми.

1/4 препълнена мерителна купа висококачествено какао, най-добре органично и сурово

10-12 пресни фурми или 6 големи и меки, сорт Меджул

2 пълни ч.л. какаови зърна, счукани и без люспа

1 с.л. натурален бадемов или лешников тахан

ванилия и щипка морска сол.

За цветните идеи: матча на прах, куркума, лиофилизирани малини на прах, боровинки на прах или друго, което ви е под ръка, какао.

 

Начин на приготвяне.

Стъпка 1: Всички съставки сложете в мощен чопър докато се оформи тестоподобна топка.

Стъпка 2: Оформете топченца, например големи колкото орехче.

Стъпка 3: Охладете

Стъпка 4: За цветните топчета всяко от топчетата оваляйте в матчата, какаото или плодовите пудри.

 

Добър апетит : ) и дано ви станат любими и на вас : )

 

P.S. А ето и една полезна статия на matcha.bg  как да разпознаете качествената матча. 

 

За нас

Здравей! Добре дошъл във VEGGIEBOX BLOG!

Казвам се Бени. Приятно ми е да се запознаем.

В блога ще откриеш изпитани рецепти от работилницата ни, полезни съвети за избор на съставки, интересна информация за различни продукти, както и идеи за здравословни навици. 

За нас това, което правим не е просто изпълнение на рецепта и клиенти, които си оставят парите всеки ден при нас. За нас работата ни е повече от която и да било сума, защото тя е удоволствие и начин на разбиране на прекрасна част от жизнеността ни. Храненето за нас е сила, енергия и любов, а качествения подбор на съставки е ключовия елемент за успешен вкусен и полезен продукт. 

Надяваме се след време да бъдете част от нашето семейство, а рецептите и съветите ни-  част от вашето. 

Пожелаваме ви полезно и ползвотворно четене. 

С обич: Бени.

Още публикации

Безплатна доставка при покупки на стойност 100 лв.

Нашите специални предложения

100% натурални. Био съставки. Без добавена захар, рафинирани продукти и палмово масло. Без оцветители, ароматизанти, консерватни и стабилизатори. Вкусни и здравословни.

Copyright 2019 © All rights reserved​

Made with ❤ with Veggiebox

Бързи и лесни рецепти със свежа спирулина