Пияни шоколадови трюфели със череши и ликьор

Тази рецепта е от лесните. Трябват ви само няколко основни съставки и блендер и след малко сте готови да се опияните. 😉

Това е базова рецепта, която можете лесно да адаптирате и да довършите по свой вкус, например потопени в шоколад, оваляни в ядки или в какао. Въпрос на вкус и желание за разнообразие. Ще се уверите, че са много подходящи както за подарък, така и за прекрасен универвален завършек на вечерята, например поднесени с коктейли, с кафе или с приятно затоплящо питие.

Недостатъка им, освен че свършват бързо е, че не са подходящи за деца, заради алкохолното съдържание.

И така, към рецептата.

Необходими продукти:

½ мерителна купа сушени череши
60 мл. ликьор
½ мерителна купа кокосовата сметана от един кен (за целта сложете кенчето в хладилник за една нощ или фризер за няколко часа и след отварянето внимателно отстранете бялата част от повърхността на кенчето. Отдолу течността не ни е нужна)

200 гр. тъмен веган шоколад (предвидете повече, в случай че желаете някой от бонбоните да потопите в разтопен шоколад)
1 ч.л. ванилия
2 с.л. кленов сироп
1с.л. кокосово масло екстра върджин
1/3 мерителна купа какао за овалване

Последователност на приготвяне:

Стъпка 1: За около 30 мин накиснете черешите в ликьора.

Стъпка 2: На водна баня разтопете кокосовата сметана. Най-добре е да направите това в метална купа.

Стъпка 3: Към сметаната добавете шоколада и кокосово масло. Бъркайте докато се смесят.

Стъпка 4: В чопър купата смесете заедно с напоените и отцедени череши.

Стъпка 5: Сместа сложете в съд с капак или фолио и сложете в хладилника за известно време или докато се втвърди и стане удобно за оформяне.

Стъпка 6: На сутринта или след няколко часа, извадете от хладилника и оформете бонбони, с обем на чаена люжичка.

Стъпка 7: Оваляйте бонбоните в какао или потопете в разтопен и темпериран шоколад и отново съхранете в хладилник.

 

*Вместо череши и ликьор, можете да използвате комбинация от стафиди и ром например.

За нас

Здравей! Добре дошъл във VEGGIEBOX BLOG!

Казвам се Бени. Приятно ми е да се запознаем.

В блога ще откриеш изпитани рецепти от работилницата ни, полезни съвети за избор на съставки, интересна информация за различни продукти, както и идеи за здравословни навици. 

За нас това, което правим не е просто изпълнение на рецепта и клиенти, които си оставят парите всеки ден при нас. За нас работата ни е повече от която и да било сума, защото тя е удоволствие и начин на разбиране на прекрасна част от жизнеността ни. Храненето за нас е сила, енергия и любов, а качествения подбор на съставки е ключовия елемент за успешен вкусен и полезен продукт. 

Надяваме се след време да бъдете част от нашето семейство, а рецептите и съветите ни-  част от вашето. 

Пожелаваме ви полезно и ползвотворно четене. 

С обич: Бени.

Още публикации

Безплатна доставка при покупки на стойност 100 лв.

Нашите специални предложения

100% натурални. Био съставки. Без добавена захар, рафинирани продукти и палмово масло. Без оцветители, ароматизанти, консерватни и стабилизатори. Вкусни и здравословни.

Copyright 2019 © All rights reserved​

Made with ❤ with Veggiebox

Бързи и лесни рецепти със свежа спирулина