Тази рецепта е от лесните. Трябват ви само няколко основни съставки и блендер и след малко сте готови да се опияните. 😉
Това е базова рецепта, която можете лесно да адаптирате и да довършите по свой вкус, например потопени в шоколад, оваляни в ядки или в какао. Въпрос на вкус и желание за разнообразие. Ще се уверите, че са много подходящи както за подарък, така и за прекрасен универвален завършек на вечерята, например поднесени с коктейли, с кафе или с приятно затоплящо питие.
Недостатъка им, освен че свършват бързо е, че не са подходящи за деца, заради алкохолното съдържание.
И така, към рецептата.
Необходими продукти:
½ мерителна купа сушени череши
60 мл. ликьор
½ мерителна купа кокосовата сметана от един кен (за целта сложете кенчето в хладилник за една нощ или фризер за няколко часа и след отварянето внимателно отстранете бялата част от повърхността на кенчето. Отдолу течността не ни е нужна)
200 гр. тъмен веган шоколад (предвидете повече, в случай че желаете някой от бонбоните да потопите в разтопен шоколад)
1 ч.л. ванилия
2 с.л. кленов сироп
1с.л. кокосово масло екстра върджин
1/3 мерителна купа какао за овалване
Последователност на приготвяне:
Стъпка 1: За около 30 мин накиснете черешите в ликьора.
Стъпка 2: На водна баня разтопете кокосовата сметана. Най-добре е да направите това в метална купа.
Стъпка 3: Към сметаната добавете шоколада и кокосово масло. Бъркайте докато се смесят.
Стъпка 4: В чопър купата смесете заедно с напоените и отцедени череши.
Стъпка 5: Сместа сложете в съд с капак или фолио и сложете в хладилника за известно време или докато се втвърди и стане удобно за оформяне.
Стъпка 6: На сутринта или след няколко часа, извадете от хладилника и оформете бонбони, с обем на чаена люжичка.
Стъпка 7: Оваляйте бонбоните в какао или потопете в разтопен и темпериран шоколад и отново съхранете в хладилник.
*Вместо череши и ликьор, можете да използвате комбинация от стафиди и ром например.