Един от най-чаканите моменти по време на режим или когато тренираш усилено е моментът на срещата ти с вкусния десерт. Когато той е пълен с нутриенти, в него има само качестетвени съставки, повече белтъчини и почти никакви въглехидрати, никакви рафинирани продукти и комбинацията е наслада за тялото и сетивата, няма какво да те откаже от едно мини брауни, което ще ти даде максимално задоволство и усещане за шоколад.
Това брауни е направено от няколко лесно достъпни съставки. Кен червен или черен боб, банан, буквално 3 фурми и 3 лъжици кленов сироп, неподсладени сушени боровинки и череши, какао, оризово брашно, брашно от камут или спелта, бадемово и кокосово мляко. Шоколадовата глазура е микс от кокосово масло, какао и кленов сироп.
Както обещах, супер семпла, супер лесна и наистина точна за точния момент на наслада.
1 кен червен или черен боб (средна кутия)
1 зрял банан
120 мл кокосово мляко
120 мл бадемово мляко
45 мл кленов сироп
3 големи фурми
6 с.л. какао на прах
1/2 ч.ч. оризово брашно (което можеш да замениш с каквото си поискаш, например спелта)
1/2 ч.ч брашно от камут, спелта или друго
1 ч.л. екстракт от ванилия
шепа сушени череши и боровинки
Начин на приготвяне:
Блендирайте първите 6 съставки в блендер до кремообразна смес. Прибавете какаото и брашната. Отново блендирайте. След това сложенете нарязаните сушени плодове и разбъркайте с шпатула. Разпределете сместа в тавичка с размери 20х20 см и печете на 200 градуса за 50 мин. След изпичане охладете.
Глазурата пригответе като смесите кокосово масло, мед или кленов сироп, какао и вода. Трябва да се получи течна консистенция, която да разпределите по повърхността на браунитата. След пълно охлаждане, нарежете сладкиша на малки порции.