Бяло Рафаело

Нежен бял нуга крем от макадамия и какаово масло, скрит бадем и обвивка от кокосов тахан и кокосови стърготини. МММММ …

 

И малко история на тези прекрасни и най-ни вкусни бели Рафаело подобни бонбончета..от много време искахме да направим..тестове, съотношения, различни продукти, различни техники, докато най-сетне съставихме нашата рецепта. Най-трудно се измисля веган бял шоколад, които да бъде съставен от прости съставки, да бъде с ниско съдържание на въглехидрати, да бъде достатъчно маслен и кремообразен, за да се разтопи в устата..Опитваме ли рецепти с кокосово масло, кокосов тахан, стърготини и тапиока. Подслаждали сме с мед, с агаве или със стевия, но в резултат се получаваше или твърде меки или твърде твърди и ронливи топчета, на които не се радвахме особено.

Четейки за ядките и комбинацията между тях и текстурите, които се получават при смесването им, в точния момент се роди идеята за тест на комбинацията макадамия с какаово масло, или с кокосово. И се оказа супер. Изненадахме се, зарадвахме се и вдъхновението за комбинации само дойде.  И така направихме нашите Бели рафаело трюфели само от няколко съставки: макадамия, кокосови стърготини, какаово масло, кокосов тахан и мед.

Поръчай